Το πανέμορφο ρομαντικό μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1964, κάτι που μας δίνει μια ιδανική ευκαιρία για να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο (και στα γυρίσματα)!
Νεαρή κόρη πωλήτριας ομπρελών (Κατρίν Ντενέβ) μένει έγκυος από τον στρατιωτικό φίλο της και όταν εκείνος αναγκάζεται να φύγει για τον πόλεμο της Αλγερίας, εκείνη παντρεύεται έναν πλούσιο έμπορο.
Η technicolor αθωότητα του Ντεμί, μία από τις σπουδαιότερες μουσικές παρτιτούρες στην ιστορία του κινηματογράφου από τον Μισέλ Λεγκράν και η iconic Κατρίν Ντενέβ, κατατάσσει αυτό το παράτολμο κινηματογραφικό πείραμα σε μία από τις καλύτερες ρομαντικές, μουσικές ταινίες όλων των εποχών.
Βραβευμένες με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1964, αυτές οι «Ομπρέλες» είναι το χρονικό ενός νεανικού έρωτα που διαλύουν οι κοινωνικές αντιξοότητες και ταυτόχρονα ένα από τα πιο συγκινητικά παντρέματα μουσικής και εικόνας που έχουν γίνει ποτέ.
1 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη: Ειδικές προβολές για τους 200 της Καισαριανής |
2 | ΕΙΔΗΣΕΙΣΈρικ Ντέιν (1972-2026): Έφυγε ο Δόκτωρ Σλόουν του «Grey's Anatomy» |
3 | ΕΙΔΗΣΕΙΣΤρέιλερ «Pressure»: Η Απόβαση στη Νορμανδία και ο Μπρένταν Φρέιζερ Στρατηγός Αϊζενχάουερ |
4 | PHOTO GALLERYΜπενίσιο ντελ Τόρο: Ο «ταύρος» στο Χόλιγουντ |
5 | PHOTO GALLERYΣτα γυρίσματα του «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» [photos] |